Frankrike

Et sted for hele familien!

Vi har alle våre favorittsteder når det gjelder ferie, og det er ingen hemmelighet at Frankrike står veldig høyt på listen vår. Slik har det vært i mer enn 20 år, faktisk helt fra før vi møtes og fant ut at vi begge hadde en forkjærlighet for dette vakre landet. Gjennom årene har vi vært der mange ganger, alt fra helgeturer til opphold på fire måneder. Vi har vært i de fleste regionene, men vi faller alltid tilbake til den sørlige delen, og her tenker vi spesielt på Languedoc-Rousillon. Du kan derfor godt si at vi er det perfekte eksempel på at vi mennesker er vanedyr.

Vi funnet ut at hele familien trives "hjemme" i Frankrikes sørligste departement, Languedoc-Rousillon. Dette skyldes sikkert den allsidigheten som regionen kan by på. Her finner du "storby" med Montpellier i spissen, som samtidig også er "hovedstaden" i Languedoc. Her bor det ca. 500 000 innbyggere og byen er i dag blant Frankrikes 10. største byer. Regionen har også mange koselige, små landsbyer, variert, unik og nydelige landskap, kilometervis med lange sandstrender som La Grande Motte, og ikke minst massevis av god mat og nydelige viner.  Men vi skal da innrømme at den måneden vi bodde i utkanten av Paris ikke er den verste måneden vi har hatt.

Frankrike

Å komme seg til Frankrike generelt er enkelt med direkte fly fra Norge til Paris og Nice samt mange forbindelser til Marseille, Lyon, Bordeaux og Toulouse. Med bil er det tusenvis av kilometer med motorveier og landeveier slik at du kan kjøre selv eller fra flyplassen. Foretrekker dere toget, så er det verdt å prøve de fantastiske TGV-togene som kjører på kryss og tvers av landet. Dere kan komme fra Paris til for eksempel Normandie i løpet av to timer. Det finnes derfor ikke mange unnskyldninger for å ikke oppleve dette flotte landet, også utenfor de største byene.

Leave a Comment