Italia

Nordmenns favorittland?

Når du blar gjennom ukeblader, reiseblogger og andre innlegg på nettet som omhandler spesielt korte reiser er det liten tvil om at Italia står høyt på listen hos mange i Norge. Det er kanskje ikke så rart med tanke på den overflod av mat og drikke som vi kan nyte når vi besøker støvellandet, og så må vi ikke glemme en fantastisk natur, koselige småbyer og storslåtte monumenter. Derfor er det heller ikke så rart at selv om familien vår har Frankrike som favoritt er vi også veldig glad i Italia, og har vært her mange ganger gjennom årene. Det finnes mange flotte regioner i Italia, og det store spørsmålet er hvilken du skal velge. Piemonte er svært populært blant mange nordmenn med sine nydelige viner, den rustikke maten, fjellene i bakgrunnen og de mange små og koselige landsbyene. Samtidig er det relativt enkelt å reise hit, særlig om du flyr til Milano og leier bil derfra.

Andre har kastet sin kjærlighet på Toscana, en region som går rett i hjertet på folk som besøker området for første gang. Her er det så mye å se på at det definitivt blir til mange turer de kommende årene. Toscana dekker et enormt område fra tett på Cinque Terre i nord til de historiske byene Firenze, Siena, San Gimignano, Montepulciano og videre sørover til de sjarmerende landsbyene i Maremma og de etruskiske områdene. Hele provinsen er ganske enkelt et overflødighetshorn av det beste Italia kan by på!

Puglia

Puglia og Sicilia!

Vi skal ikke være annerledes kun for å være det, men det trekker likevel mest å komme seg litt utenfor de største turistområdene. Derfor ligger Sicilia og ikke minst Puglia på toppen av favorittlisten vår over områder i Italia som er verdt ett eller flere besøk. Hva er det så som er så spennende med disse to områdene? En ting er at et stort antall forskjellige kulturer har spredt sine spor gjennom hele regionen, noe som gjør det veldig interessant for hele familien. Ellers byr de på slott, katedraler, edle palasser, gamle landsbyer med stor sjarm og barokke byer spredt over et stort område fullt av oliventrær, vingårder, strender og steinete kyster med utsikt over flere krystallklare hav.

Begge regionene kan by på flere Unescos verdensarvsteder, og drar dere til Puglia kan dere gå på oppdagelse i det den mystiske Castel del Monte, oppleve den magiske trulli landsbyen Alberobello og se Longobards Way med helligdommen Monte S. Angelo i det spektakulære naturlandskapet Gargano. Ønsker du å oppdage fargerike landskaper, varme og gjestfrihet fra italienerne samt smaken av hav og land, så er Puglia og Sicilia stedene du skal besøke før for mange andre for øynene opp for disse fantastiske regionene.

Det er ikke så vanskelig å komme seg dit!

Heldigvis har det blitt mye enklere å komme seg til litt mer avsidesliggende steder i Europa. Vi har derfor egentlig ikke noen unnskyldninger for ikke å prøve noe nytt, som f.eks. en reise til Puglia eller Sicilia. I sommerhalvåret er det mulig å fly direkte fra Norge til Catania og Palermo på Sicilia, mens du kan komme til Bari og Brindisi med en kort mellomlanding i Roma. En annen løsning når det gjelder Puglia er å fly til Roma for deretter å ta toget til Bari, Brindisi eller Lecce, litt avhengig av hvilken del av regionen du ønsker å besøke.

Det er ganske enkelt å ta toget i Italia, en del rimeligere enn i Norge og mye raskere. Med Freccia-togene kommer du frem på en behagelig måte, uten å bruke mye tid i en bil på sterkt trafikkerte veier. Har dere lyst til å oppleve noe nytt og samtidig se en del av det autentiske Italia har sjansen aldri vært større!

Leave a Comment